първо мнение

Поради непрестанните и все по-нагли спамове, този раздел се закрива... Поне докато не намеря начина да се преборя с тази напаст интернетова.

първо мнение

Мнениеот miroslav.td.testva » Чет Юни 16, 2011 12:12 am

Какъв интересен форум!
miroslav.td.testva
 

Re: първо мнение

Мнениеот Хм » Чет Юли 07, 2011 7:47 pm

Като страничен наблюдател бих искала да споделя, че гледката на тестова тема, съдържаща изречението "Какъв интересен форум!" , отнесено към все още пустеещо място, не е очароваща. Ако не възразявате, предлагам Ви да го промените на нещо друго (дори да остане тестът само като емотикон) или да го изтриете.

Що се отнася до творбата Ви, като имам повече свободно време, ще я прегледам.

Още от преди това обаче си съставих някакво първоначално мнение:

"образуването на предприятия, в които собственици са всички тяхни работници."

"Става ясно, че самоорганизацията е възможна само дотолкова, доколкото хората имат желание да я осъществят!"

Това изисква нива на взаимно доверие, каквито обществото не познава. И каквито по принцип няма как да съществуват, докато на света има хора, способни да извършват престъпления.

А има и друго. За да е успешна една такава дейност, се изискват специфични познания в разнородни области. Предполагам, досещате се, че не може всички да знаят всичко. Съответно едни ще вършат повече от други и ще го вършат по-качествено. Неминуемо ще се получи пак точно моментът с даването на заповеди от по-компетентните на по-некомпетентните, който заповеди, поне от краткия ми поглед върху началната страница http://www.samoorganizacia.com/index.html , останах с впечатление, че се стремите да избегнете.

На този етап, без да съм прочела предложената от Вас творба, мнението ми (без претенции за изчерпателност) е такова.

Boyanova
http://vestaconsult.do.am/
Хм
 

Re: първо мнение

Мнениеот miroslav.td » Съб Юли 09, 2011 1:38 am

Благодаря Ви за вниманието към страницата и форума! Тестовата тема я направих, за да проверя дали работи писането без регистрация. Пробвах да напиша нещо шеговито, но не знаех, че ще изглежда толкова зле... Все пак няма да го променям, защото така пък първата част от Вашето мнение би останала неразбрана.

Това, че самоуправлението (при печеленето на пари, т.е. при ваденето на хляба) изисква висок морал, е нещо, с което съм напълно съгласен и е един от главните ми изводи от писането на дипломната, въпреки че не е сложено в раздел "Извод", а на едно друго място. Мисля си, обаче, че въпросът "има ли обществото ни висок морал" заслужава да бъде разгледан по-подробно, вместо да се дава отговорът "категорично не". Моето мнение, например, което да приемем за чисто субективно и без доказателства, е, че всъщност обществото ни е доста зряло и с високо чувство за справедливост. Говоря не за образите и посланията, които ни заливат от медиите, а за хората, които виждам всеки ден около мен. Мисля си, че моралът ни непрекъснато се повишава и това ще направи възможно самоуправлението в едно недалечно бъдеще :roll:

Даването на заповеди мисля, че не се опитвам да избегна. По-скоро искам да избегна това, че винаги едни и същи хора дават заповедите и едни и същи ги изпълняват. Трябва да признаем, че всички си имат своите силни и слаби страни и в даден случай някой може да е по-компетентен от друг, а в друг случай да е обратното. При самоуправлението лидерите могат да се сменят, докато при строгата йерархия няма такава динамика. Един пример, направо от суровата ни действителност, е когато даден управител, който е свикнал да печели професионалните спорове с подчинените си, пренесе този си навик и в неформалните разговори. Въпреки че може би говори пълни измислици, неговите подчинени се съгласяват с него, защото йерархията се е пренесла и в тази сфера на общуването. Така между управителят и подчинените се вмъква една лъжа, която си стои някъде на подсъзнателно ниво и трови живота на всички, докато ако се беше приел принципът на самоуправлението, че в ситуацията "неформален разговор" пръв е зевзекът на компанията или пък най-прав е най-знаещият по темата на разговора, този проблем в отношенията нямаше да бъде допуснат.

Дано не съм засегнал някой управител с последния пример ;) Всъщност днешните управители правят добра разлика между формални и неформални разговори, но това беше за по-нагледен пример. Ако вместо неформален разговор вземем някаква професионална област, с която управителят не е много наясно, се получава аналогична ситуация.
miroslav.td
Site Admin
 
Мнения: 6
Регистриран на: Пон Юни 13, 2011 11:15 pm

Re: първо мнение

Мнениеот Тошко » Съб Юли 09, 2011 2:59 pm

Един добронамерен съвет от противник на настоящата финансова система.
Ако искате творбата Ви да има по-голям смисъл от поредната курсова работа и да има по-голям интерес към нея: напишете я на максимално простичък и масов език, изложете идеите си максимално кратко и ясно, гледайте на първо място да е максимално увлекателна и интересна за масовия читател така, че с интерес да преминава на всеки следващ ред.
п.п. С най-добри пожелания!
Тошко
 

Re: първо мнение

Мнениеот boyanova » Съб Юли 09, 2011 4:41 pm

@Тошко
настоящата финансова система.


Твърде общо казано. Бихте ли конкретизирал?
boyanova
 

Re: първо мнение

Мнениеот miroslav.td » Пет Юли 15, 2011 12:06 am

Аз пък си мислех, че съм постигнал тези неща. Е, не е някакъв бестселър, все пак за първи път пиша нещо по-дълго от 10 страници, но ми се струва, че е доста увлекателно за формата, в който е направено - дипломна работа :D
miroslav.td
Site Admin
 
Мнения: 6
Регистриран на: Пон Юни 13, 2011 11:15 pm


Назад към Място за коментари без регистрация (старо)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron